De FNV gaat de komende weken met een ploeg handtekeningenjagers op pad om handtekeningen te verzamelen voor de petitie ‘Schaf de dividendbelasting niet af‘ van het Tax Justice netwerk. Op de eerste dag van de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, heeft Zakaria Boufangacha namens het FNV bestuur de eerste ploeg van 25 handtekeningenjagers toegesproken. Vanaf nu gaan er iedere week ploegen de straat op om de petitie van Tax-Justice groot te maken.

Op het Plein in het bijzijn van de Tweede Kamerleden van GroenLinks, SP en 50PLUS liet Zakaria de groep weten dat FNV niet zal accepteren dat deze maatregel doorgaat: De maatregel moet van tafel. Daarom gaat de FNV de straat op. Om zichtbaar te maken dat Mark Rutte alleen staat met het plan.

Zakaria Boufangacia: “FNV vindt afschaffing onacceptabel; wij kiezen voor de mensen, en niet voor de aandeelhouders. Afschaffing kost twee miljard euro, levert geen banen op en is ondemocratisch, want het stond in geen enkel verkiezingsprogramma. Maar alleen boos zijn is niet genoeg. We moeten aan de slag, en in actie komen, totdat deze asociale maatregel van tafel is en er weer wordt geluisterd naar de gewone Nederlanders.”

De FV heeft ook een actiepakket ontwikkeld dat je kan aanvragen om zelf actief handtekeningen te werven.