Volle zaal bij symposium over dividendbelasting

 

Foto: TNI

In een vol Tobacco Theater in Amsterdam, waren zaterdagmiddag meer dan driehonderd mensen aanwezig bij het symposium ‘Eerlijk delen is niet moeilijk’, georganiseerd door FNV en Tax Justice Nederland. “Belastingen maken eindelijk weer deel uit van het publieke debat”, aldus journalist Mirjam de Rijk in haar bijdrage.Foto:TNI

Han Busker, de voorzitter van FNV, opende de middag met de uitkomst van de opinie-peiling door Motivaction: nog maar 11 procent van de Nederlanders is vóór afschaffing van de dividendbelasting. Slechts 20% van alle deelnemers heeft er vertrouwen in dat het kabinet goede redenen heeft om de dividendbelasting af te schaffen.

Dat percentage lag in de zaal op 0% en de aanwezige Tweede Kamerleden van SP, PvdA, PvdD en GroenLinks waren redelijk optimistiche dat de dividendbelasting behouden blijft. “We zijn pas begonnen met de discussie over de dividendbelasting”, aldus Renske Leijten (SP). Henk Nijboer (PvdA) twitterde: “Er is werkelijk niemand meer te vinden in Nederland die voor afschaffing is!”

Naast inhoudelijke bijdrages van Eric Smit (Follow the Money) en Mirjam de Rijk waren er gesproken columns van Marc Calon (voorzitter LTO Nederland) en acteur George van Houts (De Verleiders): “De samenleving moet weer van ons worden. Op naar het Binnenhof.”

SOMO, FNV en TNI publiceerden afgelopen vrijdag een boekje waarin de argumenten vóór afschaffen nogmaals onder loep worden genomen.

Teken hier de petitie stopafschaffenvandedividendbelasting.nl